Olifanten galore

Maandag Juni 12th 2006 , 3:02 am
Opgeslagen onder: Algemeen, Foto's (door: Gumbah )

Afgelopen zaterdag naar de Elephant Sanctuary in Kuala Gandah geweest. Dat is een opvangcentrum voor dak en thuisloze olifanten. Vroeg op (voor weekendbegrippen dan :) ). 10.00 de bus gepakt op Pekeliling Bus Terminal vlakbij Kuala Lumpur City Centre. Enkele reis kostte 8 RM. Op internet had ik gelezen dat we de buschauffeur moesten vragen of hij ons af wilde zetten in Lanchang. Daar zouden we een taxi zien te regelen of een vriendelijke local zover moeten krijgen om ons naar de Elephant Sanctuary te brengen. In de bus zat ik naast een man waar ik mee aan de praat raakte, en die moest ook in die buurt zijn, en hij zei dat hij en zijn vrouw ons wel naar de olifanten wilde brengen. Superrelaxed dus!

Aangekomen bij het weeshuis, eerst goed gegeten bij het Saudi Cafe op het terrein. Daarna een film bekeken en toen kwamen de olifanten :-) . Eerst werden ze gewassen en toen konden we ze eten geven.

Ik heb nooit veel met olifanten gehad in het bijzonder… Maar ik moet zeggen dat het toch wel onwijs gave beesten zijn… Het zijn net hele grote wijze oude opa’s. Wanneer je ze van dichtbij in hun grote met rimpels omgeven ogen kijkt, lijken ze te zeggen: “Doen jullie maar lekker, ons maak je niet gek.” Ze lijken iets te weten wat wij niet weten (of misschien wel vergeten zijn). Na het eten kon je een rondje op hun rug zitten. Wel lachen, maar wat nog veel cooler was, dat je daarna met ze de rivier in kon. Ahmed heeft daar met zijn Eos een mooie serie van geschoten:

Na het zwemmen, brachten de local en zijn vrouw ons naar Lanchang, om daar weer op de bus te stappen naar Kuala Lumpur. Tijdens het wachten op de bus nog een grappig staaltje net-niet engels gespot. Bij dit tentje kun je Hete Punten en Bergers eten… Zullen wel een lokale culinaire hoogstandjes zijn.

Was weer een leuk daggie!! Meer info over het Elephant Centre is trouwens hier te vinden:
RSS feed | Trackback URI

2 Comments »

Comment by Master Kwee
2006-06-12 09:15:28

hey vet man, ziet er koel uit… zo te zien hadden jullie je goed voorbereid op het uitje en met name het baden met de olifant. sjirtje en boxer! hahaha…

ps. kappertje gepakt? werd eens tijd!

(Commentaar wordt niet genest onder dit niveau)
Comment by g umbah
2006-06-12 09:36:49

Ja ben hier naar Tony&Guy geweest, en die gast heeft een waar kunstwerk van mijn haar gemaakt… Van vooren schuinnaar linkslopend van kort naar lang. En datzelfde in omgekeerde richting in mijn nek!?!? :???:
… genoeg gel erin, dan valt het gelukkig niet echt op… :roll:

 
 
Je naam (Verplicht):
E-mail (Verplicht - wordt niet getoond):
URI
Je commentaar (kleiner | groter) Click op de smilie om smilies aan je commentaar toe te voegen.